Järjestelmä rakennettiin kahdella itserakennuskurssilla.
Lämpöä varastoidaan 1500 litran energiavaraajalla, jolla myös lämmitetään käyttövettä.
Itse rakennettavan keräimen rakentamiseen sopivan kurssimateriaalin kehitys ja käyttöönotto.
Noin tuhat keräintä on rakennettu näin kymmenen vuoden aikana.
Lämmittää tänäkin päivänä monen talouden käyttövedet ja mielen.
Kattoon integroitu asennus on siisti ja turvallinen ratkaisu.
Valtaosa järjestelmästä asennetaan katon päälle.
Aurinkolämpöjärjestelmien testaus-, ja tutkimusjärjestelmä. Konsultointi ja toteutus. Testausjärjestelmässä on tutkittu kymmenkunta, pääasiassa Suomessa valmistettua keräintä. Järjestelmällä osoitettiin käytännönläheisesti aurinkolämmön toimivuus ja päästiin tutkimaan järjestelmän peripohjalta.
Polttoainekatoksen päälle asennettiin viisi suurkeräintä, jotka lämmittävät aseman 1000 litran energiavaraajan. Aurinkolämpöä hyödynnetään jatkuvasti lattialämmityksessä sekä käyttöveden esilämmityksessä.
Tässä varaajan tilavuus on valittu alakanttiin. Näin suositellaan vain, jos käyttökuorma on tarpeeksi suuri ja jatkuva.
Kahdeksan 60 m²:n keräinkenttää eri konfiguraatiolla massalämmitykseen.
Monipuolinen tutkimus isossa mittakaavassa.
9 kpl suurkeräintä Luvian kaupungin saunan katolla. Lämmittävät 5000 litran energiavaraajan.
Merenrannalla sijaitsevassa rakennuksessa lämmitetään lattiat ja käyttövedet.
Aurinkoisella säällä uimareita on paljon ja järjestelmä ahkerassa käytössä.
Yhteishankinnalla ja -työllä valmistui 12 aurinkolämpöjärjestelmää 4-12 m² kokoluokissa.
Kattava peruskoulutus ja rakennuskurssi sarjatuotantoon.
Vanha yksinkertainen keräintekniikka tutkittiin tieteellisesti. 1,2 m²:n ilmakeräin erilaisilla puhaltimilla ja aurinkosähköpaneelitehoilla, eri tarkoituksiin.
Tutkimuksessa havaittiin mm., että yhden neliön keräin voi haihduttaa aktiivisesti litran vettä kesäpäivänä.
Omakotitalon aurinkolämpöjärjestelmä; jossa pihan 100-vuotiaat männyt luovat vaativat säteilyolosuhteet.
Hydraulisen kytkennän pieniä eroja, rinnakkais,- ja sarjakytkentää on tutkittu monen lämpö, – ja energiamittauksen kautta perusteellisesti.
Into ja sinnikkyys tekevät järjestelmästä mestariteoksen sekä tuotteena että järjestelmäkehitysprosessina.
Tutkimuksen hedelmät asiakkaamme saavat aina kaupan päälle.
Yhdessä Aurinkotori Oy:n ja Petri Konttisen kanssa kehitettiin ainutlaatuinen matalalämpökeräin.
Sekä ohjaus- ja lämmönsiirtojärjestelmä.
Vastaavia haasteita normaali järjestelmä kohtaa harvoin, mutta hyötyvät kokemuksesta taustalla.
Porin uimahalli hyödyntää aurinkoenergiaa niin paljon kuin mahdollista. Noin 200 m²:n perinteinen tasokeräin ja 80 m²:n Aurubiksen seinäkeräin lämmittävät tehokkaasti altaiden vedet.
Järjestelmän kokonaissuunnittelu ja toteutussuunnitelman laatiminen kilpailutusta varten olivat projektissa keskeisiä osioita. Vastasimme myös seinäkeräinjärjestelmän toteutuksesta.
Aurinkolämpöjärjestelmän tekninen esisuunnittelu ja aurinkolämmön hyödyntämismahdollisuuksien kartoitus viidelle eri pientalotoimittajalle. Yleisen ohjeistuksen laatiminen uudistalon aurinkolämpöjärjestelmän mitoituksesta pientalotehtaiden suunnittelijoiden käyttöön.
Lapuan koulu on hyvä esimerkki aurinkoenergian käytöstä. Asiantuntijat saivat olla läsnä ensimmäisestä suunnittelukokouksesta lähtien. Rakennuksen erikoinen muoto on suoraan tulos aurinkolämpöjärjestelmän kaltevuudesta. Matalassa osassa ovat tekninen tila ja toimistot, korkea osa on palloiluhalli.
Kattoon integroitu keräin lämmittää 4000 litran energiavaraajan.
Kesän ylituotanto siirretään 1,5 km pitkään aluelämpöverkkoon.
Aurinkoenergiajärjestelmän kriteerien, toimintamallin, komponenttisen- ja järjestelmäkokonaisuuden selvitys. Mitkä ovat aurinkoenergiajärjestelmien markkinat? Minkälaiset tuotteet sopivat yrityksen imagoon? Iso seulonta Euroopan markkinoista, tarkka järjestelmien suunnittelu ja tuotekokonaisuuden toteutus.
Aurinkolämpöjärjestelmän kriteerien, toimintamallin, komponenttisen- ja järjestelmäkokonaisuuden selvitys. Mitä ovat aurinkoenergiajärjestelmien markkinat? Minkälaiset tuotteet sopivat yrityksen imagoon?
Iso seulonta Euroopan markkinoista, tarkka järjestelmien suunnittelu ja tuotekokonaisuuden toteutus.
Kuinka aurinkoenergiaa voidaan hyödyntää maatiloilla? Koska hake tulee omasta metsästä aurinkolämpö kiinnostaa vain harvoin. Entä aurinkosähkö? Onko kulutus tarpeeksi suuri ja sopiiko kulutusprofiili auringon päivärytmiin? Tärkein havainto; ilman tuntikohtaista kulutusprofiilia ei kannatta aloittaa suunnitelmia. Kulutuksen perustavalla suunnitelmalla järjestelmät voi olla hyvinkin kannattavia.
Mitä jos katon edessä menee suurjännitesähkölinja? Ja katto itse on täynnä vempaimia mutta kulutus on kohdalla? Perinteistä aurinkosähköjärjestelmää ei voi käyttää, mutta ratkaisut ovat olemassa.
Teimme kartoituksen järjestelmästä ja kirjasimme järjestelmävaatimukset tarjouspyyntöä varten asiakkaan puolesta.
Voiko elää keskellä ”ei mitään” ilman sähköliittymää, mutta silti kaikki toimii sähköllä? Kyllä voi, tarvitaan vain aurinkosähköjärjestelmä isolla akustolla ja aggregaatilla. Korona oli 2019 vielä kaukana, mutta nyt mökkitoimisto on monelle jo arkinen asia.
Me tiedämme, miten mökkitoimistosi saadaan sähköistettyä.
Ekoviikissa haluttiin vuosituhannen alussa ottaa käyttöön suuret aurinkolämpöjärjestelmät. 19 vuotta myöhemmin tehtiin Nuppukujan järjestelmälle asiantunteva kuntotarkastus ja suunnitelma järjestelmän kunnostamisesta.
Parempi ohjaustekniikka, uudet pumput, muutaman venttiilin vaihto ja vuodon korjaus; näiden huoltotoimenpiteiden johdosta järjestelmä tuottaa enemmän hyötyenergiaa kuin nuoruudessaan ja toimii kuin unelma.